Video Club Duiven
Home
Over ons
VCD en privacy
Programma
Vraagbaak
VCD Contactgegevens
VCD impressie
VCD clubavond
Jaarverslag

Jaarverslag van de Video Club Duiven 2018/2019.

Dit jaar heeft de Video Club wederom een druk jaar achter de rug.Gekenmerkt door de vele projecten die we gedaan hebben:Mikado (er zijn afspraken gemaakt over meerdere korte filmpjes).Ook zijn er enkele leden met Radio Mozaïek in zee gegaan over het leveren van films door onze video club.

We gaan zelf films maken voor Radio Mozaïek.De Passie, een uitvoering door het koor In Between, was een uitdaging.Maar heeft veel opgeleverd.The Battle of the Bands, dit was een groot succes.De 30 jaar stedenband van de gemeente Duiven met Gemünden is ook gefilmd.Dickens is dit jaar bijzonder goed bevallen door een andere aanpak. De cliënten hebben zelf een korte speelfilm gemaakt en dit is door de club gefilmd. Ook de uitvoering in de Ogtent werd goed bezocht en mensen waren enthousiast. David heeft maar liefst 15 promo films gemaakt over Dickens,deze staan op You tube en werden goed bekeken.

Onze vaste projecten zijn inmiddels Vol Animo, De Groene Ring, Dickens en de Bert Timmer Memorial Loop, deze gaan we het komende jaar ook weer verzorgen. Graag Gedaan heeft ons wederom gevraagd een film te maken over hun werkzaamheden. Ook hebben we het koor Look Who's Singing gefilmd in de Ogtent .

Onze ledenvergadering was op: 23 april 2018. De afspraken die gemaakt zijn, staan vermeld in de notulen van de ledenvergadering van 2018. Het afgelopen jaar hebben we meer gedaan aan opleidingen, zo zijn er verschillende gastdocenten uitgenodigd zoals Johan van den Adel, hij heeft de workshops: “geluid”, ''ken uw camera'' en ''belichting'' gedaan. Tevens heeft David het montage programma Magix nog eens uitgelegd. Sendly heeft de workshop green screen gegeven, dit gaf leuke filmpjes als resultaat en is zeker voor herhaling vatbaar.

De workshop van Pieter Reintjes is bijzonder goed ontvangen, de groep is in vieren gedeeld en elke groep ging aan de slag met een korte film waarbij ieder een ander type film zal maken, we hebben bijzonder mooie films voorbij zien komen, leuk om te zien dat de groepen zo hard gewerkt hebben. Wij denken dat de onderlinge band in de club zeker versterkt is. Het zou leuk zijn wanneer dit een vervolg krijgt. Jürgen heeft de workshop, ''hoe maak ik een vakantiefilm'' gegeven. Ook deze gaf weer veel informatie. Er staan nog een paar andere cursussen op de rol, onder andere: Monteren op muziek. Hoe maak ik een animatie.Het maken van een 1 minuut film. 

De nieuwjaarsborrel op 7 januari was gezellig. Er was een borrel en een hapje. Ook dit jaar hebben we weer nieuwe leden gekregen, Felix Hermans en Ilse Harteveld hebben onze club versterkt. Felix en Ilse: welkom. We zitten nu aan de 20 leden en willen voorlopig een ledenstop inlassen.

We zijn met leden bij Ton geweest voor een nieuwjaarsborrel en om zijn verjaardag te vieren. Ton is ons hier zeer dankbaar voor. Tekko heeft met zijn groep een film gemaakt waarin Ton en zijn vrouw Anja de hoofdrollen spelen, leuk dat hij op deze manier ook deel kan uitmaken van de club.(Op 5 april gaan we naar de Liemerije waar Ton woont, daar laten we een aantal films zien die we afgelopen tijd gemaakt hebben.)  

De Video Club heeft een privacy verklaring gemaakt, deze is te lezen op de website.

Tekko zal een groot bord verzorgen die we kunnen plaatsen wanneer er opnamen zijn zodat buitenstanders kunnen zien dat er gefilmd wordt, zodat we geen problemen ( privacy ) meer krijgen zoals bij Het Openluchtmuseum. Op de valreep hebben we bericht ontvangen dat Sendly en Felix de club gaan verlaten. Beide hebben het te druk met andere werkzaamheden.Sendly gaat de uitdaging aan om voor zich zelf te beginnen.Als wij in de toekomst iets voor hem kunnen betekenen is hij altijd welkom. Tevens houdt dat in dat we de ledenstop opheffen.Door de vele projecten en het enthousiasme van de leden is onze clubkas weer redelijk gevuld zodat we volgend jaar weer leuke cursussen kunnen volgen en we nog meer inzicht krijgen in de vele mogelijkheden van het filmen en monteren. De clubavonden zijn in het afgelopen clubjaar zeer goed door de leden bezocht. 

verslag vastgesteld op de jaarvergadering van 15 april 2019